Berba maslina je u punom jeku, maslina je urodila i plod je zdrav premda ne svugdje. Ulje je savršene kvalitete pecka i miriše baš onako kako treba.

Ulje je pravo blago iz prirode, dar Mediterana koji donosi bogatstvo okusa i zdravlja na naše stolove.

Stablo masline simbolizira mir, mudrost i vitalnost, i raste već tisućama godina na sunčanim obroncima Bračkih polja.

Sjajno tamno-zeleno ulje masline ne samo da je osnovni sastojak mnogih omiljenih jela, već je i prava riznica zdravih nutrijenata. Ono je puno mononezasićenih masti koje su povezane s nižim rizikom od srčanih bolesti i cjelokupnim zdravljem. Također, maslinovo ulje je izvor antioksidansa, poput vitamina E i polifenola, koji štite naše stanice od oštećenja slobodnim radikalima i doprinose očuvanju mladolikog izgleda.

Njegov bogati okus i aroma čine ga nezamjenjivim dodatkom jelima. Možete ga koristiti za pripremu salata, marinada, umaka, pa čak i za povećanje okusa pečenog povrća. Svaka kap ovog ulja priča priču o suncu, tlu i stručnosti ljudi koji ga uzgajaju.

Maslinovo ulje je ne samo sastojak u kulinarstvu, već i simbol tradicije, kulture i obiteljskih okupljanja. Sjećanja na toplu večeru na terasi s mirisom svježe pečenog kruha umočenog u maslinovo ulje, uz čašu dobrog vina, ostaju urezana u srcima mnogih.

Dakle, maslinovo ulje nije samo ulje; to je tekuće zlato koje nas hrani, štiti i povezuje s divnom pričom otoka Brača kakav je nekad bio.